dimecres, 9 de desembre del 2015

I la creativitat a les aules?

Bon dia,

Avui us volia comentar la nova llei d'educació LOMCE, en la que s'ha restat importància a la creativitat dels nens i nenes.
http://www.pisitoenmadrid.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/creatividad.jpg

Amb la nova llei Educativa LOMCE, les assignatures més relacionades amb la creativitat han perdut hores lectives. Amb aquesta llei, un alumne podria acabar els seus estudis obligatoris sense haver realitzat mai una classe de música i/o de plàstica.


Per a entendre aquest fet ens hauriem de situar al segle XIX, en el qual trobem les arrels d'aquest tipus d'ensenyament sense creativitat. En aquesta època el més important era la industria i, aleshores interessava fomentar l'ensenyament en les matemàtiques i la llengua.

Tornem al present, les accions del Govern en relació a la LOMCE s'allunyen molt de les recomanacions del Parlament Europeu. Aquest, va incloure dintre de les competències bàsiques educatives l'art i la cultura, ja que creuen que són fonamentals per al desenvolupament integral dels infants.

A continuació, podeu llegir algunes opinions:

Petra María Pérez és catedràtica de teoria de l'educació i membre de l'institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, i en relació a aquest fet diu:
“Els nens d’avui requeriran capacitats, destreses, actituds i informació que encara no podem imaginar. En aquesta nova societat, la riquesa fonamental serà el coneixement, i aquests canvis requeriran alts nivells d’inventiva i creativitat”

Beatriz Sigüenza és divulgadora i experta en treballar la creativitat lúdica, a més a més, ha creat un joc anomenat Inventakit per a fomentar la creativitat a les escoles, Segons Sigüenza, la creativitat és una eina molt important per a reciclar-se, sobretot a nivell laboral i diu: “Les preguntes canvien amb el pas del temps, hi ha noves formes i noves feines”, i també afirma: “Si no tens una certa creativitat et costarà més, amb ella és més fàcil reciclar-se”.

En relació al món laboral, la LOMCE i el Govern parlen de fomentar l'auto-ocupació, diuen que emprendre és el futur. Però, com podem fomentar l'emprenedoria per a millorar el futur laboral si l'educació no fomenta el pensament lateral?


Font d'aquesta notícia: 
http://www.eldiario.es/sociedad/Fomentar-creatividad-resolver-problemas-manana_0_454254836.html


Salutacions i fins la pròxima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada