dimecres, 9 de desembre del 2015

Dibuix infantil - 5 anys

Bona tarda!

Avui comentarem el dibuix d'una nena de 5 anys:


La nena que ha realitzat aquest dibuix, al tenir 5 anys ja es troba en l'etapa preesquemàtica segons Lowenfeld i Brittain. En aquesta etapa, com podem veure, ja hi ha una representació definida.

D'aquest dibuix en podem treure les següents conclusions, que formen part de l'etapa preesquemàtica:
  • Dibuixa formes relacionades amb la realitat i el seu entorn, en aquest cas ha dibuixat un castell, una nena i una flor. Tot i no ser 100% reals, els castells apareixen en gran part de les pel·lícules i contes que llegeix.
  • En la figura humana hi podem veure les dos parts (tronc i cames) i està elaborada completament amb vestit, sabates, cabells, cara i un llaç al cap.
  • Les figures estan dibuixades de cara, en aquesta edat encara no realitzen figures de perfil.
  • Distribució de l'espai: Podem veure que distribueix els objectes en funció de la importància que els hi dona, i col·loca la flor i el castell en línia.
  • Color: Cada part del castell té un color diferent i tots ells en relació als seus gustos. En aquest cas, els colors no es corresponen a la realitat, però com hem dit, els castells de les pel·lícules acostumen a ser de varis colors i imaginaris. 
Instruments i suports de dibuix:
En aquest dibuix la nena ha utilitzat un paper de color blanc i ha pintat en horitzontal utilitzant llapis de colors. A més a més, ha enganxat gomets de color vermell. 

Lletres:
Com podem veure, en aquest dibuix els infants ja comencen a escriure, i els hi agrada. En aquest cas, podem veure que ha escrit el nom dels seus amics. 


Salutacions!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada