dilluns, 14 de desembre del 2015

Dibuix infantil - 3 anys

Bon dia,

De la mateixa manera que vaig fer en l'entrada del dibuix de 5 anys, avui comentarem un dibuix d'un nen de 3 anys:
El nen que ha realitzat aquest dibuix es troba segons Lowenfeld i Brittain a l'etapa del gargot que va aproximadament dels 2 als 4 anys.

Dintre de l'etapa del gargot ens trobem amb el Gargot Controlat per les següents característiques:

  • Comença a tenir lloc cap als 2 anys i mig, quan l'infant ja controla el que dibuixa amb els ulls i té una millora de l'autonomia avantbraç-mà i flexiona el polze.
  • Els infants en aquesta etapa realitzen els dibuixos amb més entusiasme, ja que poden controlar els seus moviments
  • En aquesta etapa, veiem que ja poden tancar les figures. En el dibuix podem visualitzar rodones tancades.
Seguidament de l'etapa del gargot controlat, avancem cap al Gargot amb nom en que els infants anomenen el que dibuixen tot i que no ho podem visualitzar.En aquesta etapa els traços segueixen sent molt similars als de l'etapa del gargot controlat.

En relació al color:
  • En l'etapa del gargot controlat el color és secundari, però els infants ja els comencen a canviar com podem veure en el dibuix.
  • Per altre banda, en l'etapa del gargot controlat utilitzen els colors intencionadament encara que no tinguin relació amb el que dibuixen.
Col·locació espacial:
  • En aquestes etapes els nens i nenes, com podem veure en el dibuix, agrupen els diferents elements encara que no presentin cap tipus d'ordenació espacial entre ells.
Instruments i suports de dibuix:
En aquest dibuix el nen ha utilitzat un paper de color blanc i ha dibuixat en horitzontal utilitzant ceres toves de colors.

Salutacions i fins la pròxima!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada